Kritika

#1

Kinézet: Egy igen rejtélyes kinézettel nézek szemet már vagy negyed órája. Kémlelem és azon gondolkodok mit is írjak. Szerintem mindenkinek jobb, ha az elején kezdem. A fejléc számomra gyönyörű. Szép az összemosás és visszafogott, igényes munka. A tépés az alján teljes mértékben illik hozzá, s nem takar el semmi fontosat! Hatalmas gratuláció a szerkesztőjének. A háttér és sablon is illik egymáshoz és a fejléchez. Összhang van a színek között a blogodon.  Nem bírom megállni, hogy ne írjam le, mennyire imádom azt, hogy ha linkre vagy esetleg címre viszem az egeret megjelenik egy "kis" árnyék! Imádom! (Esetleg megkérhetlek rá, hogy küldd át nekem e-mailben a kódot?:$) A modulsávban minden megvan. Egyedül azt javasolnám, hogy a Louis képet tedd át fekete-fehérbe, mert egy fekete-fehér bloghoz, ha csak az a kép barnás az nem illik. Egyébként ha a blogger teszi ilyenné, akkor alakítsd át és png formátumba semmit sem színez át! A modulsávban minden megvan. Az oldalaknak azonban inkább egy lekerekített szélű menüt választanék. Nekem mindig is jobban tetszettek. Muszáj megemlítenem,hogy nagyra becsülöm, hogy végre egy blogon a menüben az unalmas Főoldalt átnevezted "Uncertain"-ra! Nem tudok semmibe sem hibát találni, annyit javaslok, hogy a a menü valamennyire lekerekítettebb kinézetű legyen. (pirospont amiért sorkizártak a bejegyzéseid)   (25/24)
Történet: Kezdjük ott, hogy ezt az idézetet még egyetlen egy blogon sem találtam meg, melyet a modulsávban találtam nálad. Szóval már remekül indítottál. Egy valamit hiányolok, még pedig azt, hogy, mint látogató, aki először jár az oldalon rámentem a Tartalomra és mit látok? Semmit. Sürgősen töltsd fel, hogy a látogatók mielőtt belekezdenének az olvasásba tudjanak kisebb dolgokat a történetről, hogy tudják ez nem olyan lesz, mint a többi. Megemlíteném, hogy a részek hossza szerintem pont megfelelő. Tudom, sokan mondják, hogy még ez rövid, de én úgy tartom, hogy sokkal rosszabb egy hosszú részt végigolvasni úgy, hogy sokkal később jön az új rész, mint ha kisebb részek lennének kevesebb kihagyásokkal. 
Muszáj megemlítenem... One Direction fanfiction. ohh.
Bár én úgy gondolom, a legjobban fejlődni még mindig ezekkel a blogokkal lehet! (meg persze a mesésebb, kitalált történetekkel) És ezen kívül az igényes fanfictionokat nem ítélem el. Ez pedig egy remek blog. Az írásod gyönyörű. Mindent szépen leírsz,elmesélsz és a szereplő gondolatait sem hanyagolod el. Nem sieted el, így egy fejezetben nem játszódik le egymás után akár 4 nap vagy esetleg egy hét. Megemlíteném emellett, hogy a trailer nagyon jó lett! Nincs elkapkodva és imádom az elején az ellentéteket. Nem tudok igazán mit írni! Sok sikert, érzem, hogy ez nem egy egyszerű fanfiction lesz. Remélem ez a bizalom nem fog elveszni a blogod iránt bennem. Újabb feliratkozóval gazdagodtál. (25/25)
50/49

#2

Kinézet: Elképesztő! Ez az egy szó jutott eszembe, mikor megláttam! A fejléced gyönyörű, kifinomult, látszik, hogy nem összecsapott munka! A lány és Louis szépen van kivágva, elhelyezve, és kimondottan tetszik, hogy ott van egy kislány, ami a történetből kiderül, hogy a főszereplőnek a lánya. A felirat pont illik, és ötletes, hogy alá kicsibe oda van írva magyarul is a cím.
A moduloknak a címe tetszik. :)
Az egész design nagyon szép, látszik, hogy sokat foglalkoztál vele! :)

10/10

Történet: Már régebben is láttam a blogod, és már akkor elkezdtem olvasni, de még csak az első fejezet volt fent. Egyből feliratkoztam, mert nagyon megfogott a kis történeted! Gyönyörűen fogalmazol, teljesen beletudom képzelni magam a szereplő helyzetébe. Nagyon szomorúan írod le a lánynak a múltját, teljesen elkápráztatott! :) Imádtam!
A helyesírásod jó, nem láttam hibákat.
Gratulálok a blogodhoz, nagyon tetszik, csak így tovább! :)

10/10

Össz.: 20/20


#3

Fejléc: Tetszik a fejléced, és egyetlen problémám van vele! Alul látszik egy kicsit a keret vonala! Nem tudom, hogy ez a fejlécedet van-e így, van a design miatt?! De ez csak apróság!
Pont: 5/5

Kinézet: Ismét egy szürke blog! Továbbra sem tudom megérteni miért jó, ha az egész ilyen komor, seszínű! Neked is javaslom, hogy legalább a modulok címének és a fejezetek címének adj valami színt! Amúgy szép rendezett az egész designod! Az oldalsávodat pedig rendezd át így (fentről lefelé írom) - ez csak egy javaslat: 1. Louis képe és az idézet, 2. menü, 3. feliratkozók, 4. chat, 5. információk, 6. cserék..De ha nem is szeretnéd így átrendezni, a feliratkozást modult mindenképpen tedd feljebb! Plusz pont, amiért a fejezeteknél használod a sorkizárt igazítást!
Pont: 10/9

Történet: Először is, hiányolok egy prológust vagy bevezetőt! Tudom, az oldalsávban van egy nagyon rövid kis leírás, de az nem elég! Amúgy, rengeteg ilyen fanfictionnel találkoztam már, de a tiéd valahogy más! Nem is igazán a történet cselekménye miatt - bár kétségkívül az sem mindennapi -, hanem inkább a fogalmazásod miatt (ezt részleteznem majd a következő pontban)! Csak így tovább!
Pont: 10/9

Írásmód: Mint ahogy azt már említettem, az írásmódod teszi különlegesebbé a blogodat! Az ilyen történeteket általában (tisztelet a kivételnek) olyanok írják, akik még nagyon kezdők az írás világában és egyáltalán nem teszik élvezhetővé a történetüket! Te azonban nagyon választékosan írsz és odafigyelsz minden kis részletre! Az egyetlen, amit javasolni tudnék, hogy hozd egy kicsit arányba a leírások és a párbeszédek számát, mert jelenleg az előbbi van többségben - bár lehet ez azért van, mert még nagyon az elején vagy a történetnek! Gratulálok! :)
Pont: 10/10
Összes pont: 35/33

#4 

Kinézet: Szép blog. Jól összehangolt,látszik,hogy nem első blog az életedben. A fejlécet is te készítetted,de sajnos vannak hibái. Alul,a tépésnél nem radíroztad ki eléggé a réteget,ami látszik is,mivel az alja szürke. Louis-ba belelógnak azok a geometriai alakzatok,amiket nem tudok mire vélni és még nem is mutatnak jól. A kislány Louis hajába eléggé belelóg. Ilyenkor vagy Louis vonalait kell erősíteni,vagy arrébb tenni a lányt. A feliratot én valahogy egy kicsit kivettem volna a fejlécből. Ezt úgy kell érteni,hogy nem ilyen sötét színt adtam volna neki,hanem inkább a fehér valamelyik típusát,hogy jobban látszódjon. De ha ez direkt produkció volt,akkor nincs gond. Szépek a HTML-ek,egyáltalán nincs gond. Egy ilyan blogot én is elfogadnék. Gratulálok.
Történet: Nagyon tetszik. Bő szókincsed van,és megfelelően tudod is alkalmazni. Mennek az összetett mondatok,amik által a leírás még szebb. Hibák száma zero. A fejezetek hosszúsága is rendben. Minden rendben. 
Összesen: Őszintén kérdezem,hogy miért kértél kritikát? Annyira élvezem ezeket a típusokat írni,amiken alig van baj,ha van is,csak elenyésző. :)
 

#5 

Történet / Szereplők:

A prológus elolvasása alatt két teljesen ellentétes gondolat fogalmazódott meg bennem. Az egyik, hogy ismét egy sablon sztori, amely az újrakezdésről, a kiborulásról, a hírnév utálatáról szól. A másik pedig, hogy ettől függetlenül annyira szépen fogalmazol, hogy lehetetlen nem élvezni a szituációt és lehetetlen nem beleképzelni magam a helyzetbe.
Az első fejezet teljesen magába szippantott. Eszméletlenül szépen tudod kifejezni a lány csalódottságát, mégis érződik a szavaiból, hogy nem veti, meg és nem utálja Louist a tette miatt. Nem fordult ellene és nem akar rajta mindenféleképp bosszút állni.
Sablonszerűnek tűnik elsőre a lány viselkedése, ahogy próbálja elfelejteni Louist, de ha jobban belegondolok csak az általános dolgokhoz folyamodott. (drog, pia, pasik). Sajnos ma már ezek alap dolgok a valóéletben is. Ha valaki ezért mondaná, hogy sablon sztori, az kijelentené, hogy tulajdonképpen a valódi emberek is egyformán élnek „sablonszerűen”. Pont ezért szerintem ez az eleme a történetnek nem sablonszerű, hanem valósághű.
Az, hogy a kislányt megtartotta nem kicsit lepett meg. Felelősség teljes és érett gondolkodásra utal. Végre egy olyan történet, amelyben bár a főszereplő fiatal, mégsem az elzüllése áll a középpontban, hanem a normális, emberi oldala, aki egy kislányt nevel egyedül.
A szereplők személyisége teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Tökéletesek, ahogy az egész történet is. Rengeteg dicsérő szót tudnék még írni, de ezeket inkább megtartom a későbbi fejezetekhez és hozzászólás formájában fejezem ki ;)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése